A webtarhelyklub.hu weboldal (továbbiakban: "weboldal", üzemeltetője: Visionray Bt.) használati feltételei

A webtarhelyklub.hu weboldalra történő regisztrálással kijelented, hogy elolvastad és elfogadod annak alább közölt használati feltételeit, szabályait.

1. Az oldal használata regisztráció nélkül

A weboldalt korlátozás nélkül bárki használhatja, azonban egyes funkciók regisztrációt és bejelentkezést igényelnek.

2. Regisztráció

A weboldalra bárki szabadon regisztrálhat, azonban a regisztráció megerősítése szükséges, enélkül a regisztráció nem aktív és a bejelentkezés nem lehetséges. A regisztráció megerősítéséhez a weboldal email-t küld, valamint, ha elfelejted a jelszavad, akkor az új jelszót is email-ben kapod meg. Éppen ezért fontos valós email cím megadása a regisztráció során.

3. Kijelentkezés és az adataid védelme

Amennyiben nyilvános helyen, vagy többek által használt számítógépen jelentkezel be a weboldalra, úgy fontos, hogy ki is jelentkezz. A weboldal semmiféle felelősséget nem vállal azzal kapcsolatban, ha ennek nem teszel eleget és bármiféle kár ér.

4. Szerzői jog

A weboldalon található anyagokat nem vagy jogosult nyilvánosan közzétenni, előadni, terjeszteni, illetve egyéb módon a nyilvánosságot szolgáló vagy kereskedelmi célzattal felhasználni, kivéve néhány engedélyezett módon és formában. Ennek értelmében a weboldalon található anyagok (videó, hang, kép, írásos, egyéb) más weblapokon, illetve számítógépes rendszerekben való bármilyen célú felhasználása, vagy egyéb elektronikus vagy nem elektronikus módon történő teljes vagy részleteiben történő közzétele csak a webtarhelyklub.hu írásbeli engedélyével lehetséges.

Amit engedély nélkül megtehetsz: linket helyezhetsz el bárhol, a weboldalon található bármilyen tartalomra, szöveges tartalmak esetén egy rövid, kivonatos változatot (aminek a hossza az eredeti tartalom legfeljebb 5%-a lehet) is közzétehetsz, feltüntetve az eredeti tartalom linkjét.

Minden egyéb szerzői jogba ütköző cselekedetnek minősül.

5. Email-ek a weboldaltól

A regisztrációval elfogadod, hogy a weboldal tájékoztató email-eket küldjön a regisztráció során megadott email címedre. Ezek az email-ek tartalmazhatnak értesítést például az új tartalmakról, letölthető oktató anyagokról és egyebekről. Ezekről az értesítőkről később bármikor szabadon leiratkozhatsz.

Ez mellett elfogadod, hogy a weboldal időnként értesítéseket küldhet a kritikusan fontos információkról. Ezekről az értesítőkről leiratkozni nem lehet, a weboldal működésének részét képezik, viszont a számuk minimális, havonta jellemzően 0, vagy 1 db.

6. Fórum

Felhasználói szinttől függően a weboldalon fórumot is igénybe vehetsz. Használatával elfogadod a lenti szabályokat, valamint tudomásul veszed, hogy a weboldalnak nem áll módjában minden, a fórumon keletkezett hozzászólást ellenőrizni, így azok akár hamis, megtévesztő, vagy nem megfelelő információkat is tartalmazhatnak.

Valamint egyetértesz azzal, hogy a fórum felhasználói által közzétett hozzászólások, vélemények és információk nem feltétlenül tükrözik a weboldal álláspontját. A hozzászólásokért kizárólag annak beküldője felelős, a weboldal semmilyen jogi, gazdasági vagy egyéb felelősséggel nem tartozik azokért.

Ezen kívül elfogadod a fórum saját szabályzatát:

6.1. Nick nevek (becenevek)

A fórumon a regisztráció során megadott felhasználónevedet (nick név) használhatod, amelyet szabadon választhatsz meg, feltéve, hogy valaki más már nem használja. Ezen kívül nem választhatsz olyan nick nevet, amely bármilyen módon faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai hovatartozást sért, vagy obszcén, általában felháborodást kelt.

6.2. Fórum témák, témák nyitása

A fórum elsősorban informatikai témájú, de lehetőség van egyéb jellegű témák megnyitására is, azonban tilos faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai, egyéb hovatartozással kapcsolatos témák nyitása. Ezek a témák a fórumon nem kívánatosak, az ilyen tartalmú témákat a weboldal értesítés és magyarázat nélkül törölheti.

6.3. Hozzászólások

A fórumon szabadon hozzászolhat bárki bármelyik témához (ha nincs kikötés erre vonatkozóan), azonban tilos faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai, egyéb hovatartozással kapcsolatban hozzászólásokat beküldeni. Ezek a hozzászólások a fórumon nem kívánatosak, az ilyen tartalmú hozzászólásokat a weboldal értesítés és magyarázat nélkül törölheti.

6.4. A fórumon nem megengedett

Hosszú szövegek, nagy méretű képek céltalan bemásolása, illetve bármilyen olyan tevékenység, ami megváltoztatja a fórum megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát.

A kulturált társalgást megzavaró, agresszív, obszcén, indulatokat keltő hozzászólások beküldése.

Bármilyen illegális tevékenységre felbújtó, ezt ismertető, ehhez segítséget kérő vagy adó, továbbá trágárságot vagy nyílt szexuális tartalmat leíró és ábrázoló hozzászólások írása, képek, linkek, idézetek közzététele.

Minden olyan tevékenység folytatása, valamint hirdetése, ami a hatályos magyar jogszabályok szerint szabálysértésnek vagy bűncselekménynek minősül.

Több témába ugyanaz a hozzászólás beküldése.

6.5. Moderáció

A fórum moderált, ami azt jelenti, hogy weboldal fenntartja a jogot a szabályzatnak nem megfelelő témák, hozzászólások indoklás nélküli módosítására, törlésére.

7. Szavatosság és jótállás kizárása

A weboldal megtalálható bármilyen anyag (videó, hang, kép, írásos, egyéb) jótállás, vagy garancia nélkül kerülnek közlésre. A weboldal kifejezetten elutasít bármiféle felelősségvállalást ezen anyagokért. Tovább a weboldal nem garantálja, hogy a jelen oldalakon található anyagok pontosak és teljesek. A weboldalon fellelhető anyagok esetenként lehetnek idejét múltak, amelyek felújítására és aktualizálására a weboldal kötelezettséget nem vállal.

8. Felhasználói fiókok felfüggesztése, törlése

A weboldal fenntartja a jogot, hogy bármely felhasználót, magyarázat és figyelmeztetés nélkül ideiglenesen kitiltson, vagy töröljön, a weboldal, vagy a fórum nem megfelelő, a fentiekben részletezett használata esetén.

9. Egyéb

A weboldal fenntartja a jogot a fentebb részletezett feltételek tartalmát naprakész állapotba hozni, azt bármikor módosítani.